Msign studio
Image default
Mode en Kleding

Waarom zou je sieraden dragen?

Bijna ieder van ons draagt dagelijks graag een of ander sieraad en het komt maar zelden voor dat ik iemand ontmoet die zegt dat hij er niet graag een draagt. De geschiedenis heeft herhaaldelijk aangetoond dat vrouwen een enorme affiniteit hebben om zich te tooien door iets moois te dragen met verschillende metalen en niet-metalen voorwerpen. Halskettingen, hangers, oorbellen, armbanden en armbanden – de oude vrouwen waren er dol op zich te versieren met wat ze maar in handen konden krijgen. De eerste sieraden werden teruggevoerd tot 100000 jaar geleden en het is nogal verrassend te weten dat de mens belang hechtte aan zoiets onbenulligs als sieraden, toen hij een aantal problemen had met andere basisbehoeften.

De vroege mensen gebruikten dierenhuid, hoorns, schelp, kralen en kiezelstenen om een sieraad te maken dat verschillende doelen diende, zoals religieus, symbolisch, sociale status en decoratie. Een vrouw droeg sieraden om zichzelf te verfraaien en haar potentiële partners aan te trekken en ook als middel tot zelfexpressie. De tijd is veranderd, sieraden zijn veranderd, maar de doelstellingen blijven tot op zekere hoogte overeind.

Laten we de belangrijkste redenen bekijken waarom de hedendaagse vrouw sieraden zou moeten dragen.

Maakt je look compleet – Elke look is onvolledig zonder een sieraad. Of het nu een casual afspraakje is of een formele kantoorkleding, het toevoegen van het juiste sieraad complimenteert en completeert je look.

Weerspiegelt en resoneert met je persoonlijkheid – Wat je draagt is wat je bent! De kleuren, kralen, vormen en de ontwerpen die je kiest, alles weerspiegelt je denkwijze. Je kunt met je sieraden een bepaald lichamelijk kenmerk versterken en de aandacht erop vestigen. Ook kun je je emoties benadrukken en uitdrukken door middel van symbolische sieraden.

Gerelateerde artikelen

Herenmode

Dr. Martens Sacha

Personal shopping Amsterdam voor een goed gevulde kledingkast