Msign studio
Image default
Woning en Tuin

Lekker loungen in plaats van zitten in de tuin

De meeste tuinmeubelen zijn vooral ontworpen om aan een tafel te kunnen zitten. Die tuinstoelen zitten lekker, als je buiten gaat eten of aan het barbecueën bent, maar ze zijn minder geschikt om onderuitgezakt te genieten van een goed boek. Als je binnen bent, ga je ten slotte ook niet op je eetkamerstoel zitten om tv te kijken. Dan kies je voor een fauteuil of een fijne bank. Daarom mag in jouw tuin een loungeset niet ontbreken, als jij een echte relaxte zomer tegemoet wilt gaan.

Bij lounge tuinmeubelen is de zitting wat lager dan bij standaard tuinmeubelen. Hierdoor zit je lekkerder. De meeste loungesets bestaan uit verschillende delen, die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt maken. Op die manier kun je de set helemaal aanpassen, zodat je de ruimte in je tuin optimaal benut. Kies voor een hoekbank, of voor één of meer losse banken. Je kunt op de hoek ook een chaise longue plaatsen voor de optimale relax-stand. Om je drankje binnen handbereik te hebben kun je er ook nog een of meerdere bijzettafels bij uitzoeken. Natuurlijk kun je ook gewoon eten op je loungeset. Met het bord op schoot of op de bijzettafels kun je op een ongedwongen manier van je maaltijd genieten.

Nu je hebt besloten, dat een lounge tuinmeubelset ook in jouw tuin niet mag ontbreken, moet je bedenken wat voor meubels je wilt. Voor een strakke, moderne uitstraling kies je voor metalen meubels. Hout of vlechtwerk geven een authentiek, gezellig gevoel. Daarnaast heb je om echt lekker te kunnen zitten natuurlijk fijne kussens nodig. Kies hiervoor materialen, die geschikt zijn voor buiten, bijvoorbeeld polyester of buitenleer. Deze kunnen tegen een stootje en verkleuren minder snel dan natuurlijke materialen, zoals katoen en linnen. Voor het mooiste resultaat stem je de vorm van de kussens af op de vorm van de tuinmeubelen. Voor meubels met recht hoeken, kies je vierkant kussen, bij rondere vormen kies je voor kussens met afgeronde hoeken.

https://www.suns-tuinmeubelen.nl/loungeset