Overhangende oogleden is een veelvoorkomend probleem en daarmee is een ooglidcorrectie een vaak voorkomende operatie. Toch zult u voorafgaand aan deze redelijk kleine operatie allerlei vragen hebben die door uw hoofd blijven spelen.

Wellicht vraagt u zich af of u wel in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie, misschien wilt u wel weten of u zelf iets moet doen om voorbereid te zijn op de ooglidcorrectie. Hoe lang duurt de operatie, is de operatie aan uw oogleden pijnlijk, wat is de herstelperiode na een ooglidcorrectie. Hieronder volgt een korte uitleg op al deze vragen. Ga naar de website www.ooglift.nl voor meer informatie.

Komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie komt bij mensen in hun gedachten wanneer ze last hebben van overhangende oogleden. De oogleden hangen dan soms over de wimpers of zelfs over het oog waardoor het zicht geblokkeerd wordt. Slapper wordende spieren zijn daar de oorzaak van. Heeft u hier dusdanig last van dat u er klachten door heeft, dan komt u zeker in aanmerking voor een ooglidcorrectie. Veel voorkomende klachten zijn dan bijvoorbeeld minder goed zicht, het open houden van uw ogen is moeilijk of u ziet er erg moe uit. Maar ook hoofdpijn kan een klacht zijn die u heeft als gevolg van overhangende oogleden. 

Moet u zich voorbereiden op een ooglidcorrectie?

In principe kunt u niet veel voorbereiden aan een ooglidcorrectie. Wel is het belangrijk dat u kiest voor een kundige oogarts. Oogarts en oogchirurg Dr. R.A. Geerling van Ooglift bijvoorbeeld. Hem vertelt u natuurlijk ook welke medicijnen u eventueel gebruikt. U kunt zich vast voorstellen dat u bij het gebruik van bijvoorbeeld bloedverdunners u een aantal dagen voorafgaand aan de ooglidcorrectie deze tijdelijk niet mag innemen. Om complicaties tijdens de ooglidcorrectie te voorkomen, is het verstandig 4 tot 6 weken voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en alcohol zeker 24 uur voor de ooglidcorrectie te laten staan. Stoppen met roken en stoppen met het gebruik van alcohol bevordert het genezingsproces.

 

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die ongeveer 45 minuten duurt. Algemeen geldt dat wanneer er geen complicaties optreden, u na een paar uurtjes alweer naar huis kunt.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Uw ogen zijn na de ingreep wel gevoelig, maar over het algemeen is een ooglidcorrectie niet heel pijnlijk. Voelt u toch wat pijn, kunt u altijd pijnstillers zoals paracetamol innemen.

Wat is de herstelperiode na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie zult u last hebben van opgezette oogleden die soms rood of blauw kleuren. Het kan zijn dat u uw ogen direct na de ingreep niet goed kunt sluiten en openen. Maar na maximaal 10 dagen moet dit weer lukken als voor de operatie. Zo’n 5 tot 7 dagen na de ooglidcorrectie zal Dr. Geerling van Ooglift de hechtingen verwijderen. En dan kunt u ook weer gewoon uw oogmake-up aanbrengen.

Voor verdere specifieke vragen of het maken van een intake afspraak, vragen wij u contact op te nemen met Ooglift.