Msign studio
Image default
Beauty en verzorging

Wat een kalknagel precies is

Het is een feit dat iedereen op de aarde bepaalde schimmels met zich mee draagt. Deze schimmels zijn zonder moeite door te geven aan iemand anders. Een goed voorbeeld hiervan is de kalknagel. Je krijgt last van kalknagels op het moment dat deze bacteriën en schimmels zich een weg wanen binnen je lichaam en huid. Hierdoor ontstaat dus een infectie. Hoewel je nagels hebt op je vingers en op je tenen krijgen je teennagels er het vaakste last van. Dit betekent niet dat je vingers volledig veilig zijn, ook daar kan het voorkomen.

Hoe het kan dat de schimmel je te pakken krijgt? Simpel! De bacterie van de kalknagel houdt van bepaalde plekken. Plekken die vochtig zijn en warm zijn als bijvoorbeeld het binnenzwembad of de gym. Er is gelukkig niet meteen reden tot paniek, zeker niet wanneer je nog jong bent. Het is namelijk zo dat wanneer je onder de 25 bent de infectie niet meteen een kalknagel op hoeft te leveren. Bij de oudere onder ons is dit vaak wel het geval.

Kalknagel verwijderen

Om een kalknagel te verwijderen moet je iets doen. Van stil zitten zal het niet weggaan. Je kunt het beste naar de huisarts gaan en om advies vragen. Ga je jouw kalknagel verwijderen, dan is een behandeling niet altijd nodig. Echter kan het zeker geen kwaad als je dit toch doet. Een kalknagel is iets waar mensen zich best voor kunnen schamen. Logisch dus dat je er zo snel mogelijk van af wil.

 

https://kalknagelbehandelen.nl/kalknagel-azijn/